Advance Cat Sensitive Sterilized Храна за маче Лосос и јачмен 3кг

Бренд:Advance
Трговец:Green Гринагро

Advance Cat Sterilized Sensitive е комплетно избалансирана храна специјално формулирана за стерилизирани мачки со дигестивни проблеми која се грижи за здравјето на дигестивниот систем, го подобрува варењето на храната и апсорбцијата на хранливите материи. Превенира дебелеење кај стерилизираните мачки како резултат на пониско ниво на метаболичка енергија. Повисоката количина на растителни влакна и дава ситост на мачката, а воедно обезбедува доволно висок внес на протеини и умерена количина на масти. Го намалува ризикот од уринарни проблеми со обезбедување соодветна киселост на урина (pH).

Кај некои стерилизирани мачки се појавува интолеранција кон одредена храна, што се манифестира со дигестивни проблеми и повремено со проблеми со кожата. Специјалната протеинска формула, која се состои од лосос како единствен извор на животински протеини заедно со јачменот, го прави ADVANCE Cat Sterilized Sensitive идеален избор на храна за стерилизирани мачки со чувствителен дигестивен систем.

Состав: Лосос (18%), пченкарни протеини, пченка, дехидриран протеин од лосос, пченични протеини, јачмен (8%), хидролизирани протеински влакна од грашок, пченица, репна пулпа, масти од животинско потекло, растителни влакна, сол, калиум хлорид, плазмени протеини, природен извор на имуноглобулини (0,4%), инулин, трикалциум фосфат, соино масло, природни полифеноли (0,01%).

Аналитички состав: Протеин - 37 % Масти - 11,5 % Растителни влакна - 4 % Сурова пепел - 7 % Омега 3 - 0,7 % Омега 6 - 1,4 %

Се наоѓа во

Одбери