Advance Cat Sterilized Adult Храна за маче Мисиркино месо и јачмен 1кг

Бренд:Advance
Трговец:Green Гринагро

Advance Cat Аdult Sterilized e високвалитетна храна за стерилизирани мачки над 1 година. Превенира дебелеење кај мачките како резултат на пониско ниво на метаболичка енергија. Повисоката количина на растителни влакна и употреба на јачмен како главен извор на јаглехидрати со бавно ослободување и дава ситост на мачката, додека обезбедува доволно висок внес на протеини и умерена количина на масти. Го намалува ризикот од уринарни проблеми со обезбедување соодветна киселост на урина (pH). Додавањето на глукозаминогликани во составот постигнува контрола врз формирањето на уринарни камени. Инулинот го подобрува варењето на храната и апсорбцијата на хранливите материи.

Состав: Мисиркино месо (15%), пченица, протеин од пченка, дехидриран протеин од живина, јачмен (8%), протеини од пченица, дехидриран свински протеин, растителни влакна од грашок, хидролизирани животински протеини, масти од животинско потекло, сол, рибино масло, фрукто – олигосахариди, калиум хлорид, плазмени протеини, природен извор на имуноглобулини (0,4%), природни полифеноли (0,01%).

Аналитички состав: Протеин - 37 % Мазнини - 10.5 % Растителни влакна - 4.1 % Сурова пепел - 7 %

Се наоѓа во

Одбери