Advance Puppy Maxi Храна за куче 1кг

Бренд:Advance
Трговец:Green Гринагро

Advance Dog Maxi Puppy висококвалитетна храна за големи раси на кучиња на возраст од 2 до 12 месеца, за гравидни и кучки во лактација.

Содржи формула со нуклеотиди, кои помагаат за подобрување на ефективноста на клеточното делење и даваат можност за оптимален развој на сите ткива и органи кај кучето.

Ефектот на зголемено клеточно делење помага за брзо активирање на имунолошкиот систем и зголемена заштита на телото од патогени.

Содржи пребиотици и имуноглобулини за добра цревна флора, подобро варење и апсорпција на корисните хранливи состојки кај кученцата.

Големината на гранулатот е специјално прилагоден на големината на вилицата на мали кученца големи раса.

Оптимален сооднос помеѓу калциумот – фосфорот и витамин Д, за правилен раст и развој на коскениот систем.

Пилешкото и оризот, како главни состојки се одличен извор на лесно сварливи протеини и јаглехидрати

Омага 3 и Омега 6 масните киселини помагааат за правилен развој на централниот нервен систем, во процесот учење и правилен расвој на на одржување на здраво крзно исјајно влакно.

Имуноглобули, нуклеотидитеи високото ниво на протеини за подршка на природниот одбранбен систем

Состав: Пилешко месо (16%), дехидратиран пилешки протеин, пченкарен протеин, ориз (10%), пченица, пченка, масти од животинсо потекло, пченкарно брашно, хидролизиран животински протеин, репна пулпа, рибино масло, калиум хлорид, сол, плазмени протеини, природен извор на имуноглобулини (0,5%), екстракт од квасец, природен извор на нуклеотиди (0,05%), глукозамин (460 мг/кг), хондроитин сулфат 350 мг/ кг).

Аналитички состав: Протеини - 29 % Масти - 16 % Растителни влакна - 2,5 % Сурова пепел - 6,5 % Калциум - 1.2 % Фосфор - 1.0 % Омега 3 - 0,3 % Омега 6 - 2,9 %

Се наоѓа во

Одбери