Benediktiner Weissbier naturtrub Пиво лименка 500мл

85ден.
Бренд:Benediktiner

Benediktiner Weissbier Naturtrüb e дом на Benediktiner Weissbräu GmbH и првата бенедиктинска пивара. Домот на пивото Benediktiner е во идиличниот град Етал, во Баварија. На свеж планински воздух, 877 метри надморска височина, бенедиктинските монаси живеат, работеле и се молеле во опатијата Етал повеќе од 600 години. Тие одвојуваат време да го преземат сето добро што е околу нив и имаат најголема грижа и почит во сите нивни постапки. Нивните вредности не го одредуваат само начинот на живот на бенедиктинските монаси: тие исто така влијаат на нивниот стил на подготовка. Пивата се подготвуваат во партнерство помеѓу Битбургер Пивара Груп и Бенедиктинер Вајсбрау ГмбХ. Пивото Бенедиктинер сега се извезува во повеќе од 50 земји.
Алкохол: 5.4%
Потекло: Германија

Нема залиха