Bioderma Photoderm Pediatrics Mineral Лосион за сончање SPF50+ 50g

Бренд:Bioderma
Трговец:Annifarm

За бебиња од 0 месеци

Производот овозможува многу висока, 100% минерална заштита. Содржи физички филтри: титаниум диоксид и цинк оксид. Се препорачува за заштита на непокриената кожа на бебиња од 0-36 месеци, кај кои е неизбежно изложување на сонце.

Производот содржи заштитен патент SKIN BARRIER TECHNOLOGY кој претставува високо технолошка заштита од сонце специјално формулирана за бебешка и детска кожа. Комбинацијата од УВ филтри, витамин Е и масло од кајсија ја зајакнуваат бариерната функција на кожата изложена на сонце.

Одлична кожна и околуочна толеранција. Тестирано под дерматолошки и педијатриски надзор. Отопорно на вода, под, песок и плунка. Не лепи и не остава мрсни траги.

Одбери