Bitburger Premium pils Пиво буре 5л

Бренд:Bitburger

Пилснер пивото Bitburger Premium Pils со сув, горчлив вкус и светла боја има лесен вкус. Името потекнува од боемскиот град Пилсен во Чешката Република, каде што за прв пат е произведено во 1842 година, а овој стил на пиво се подготвуваме до совршенство во Битбург од 1909 година.
Алкохол: 4.8%
Потекло: Германија

Одбери