Bucconox За здравје на уринарен тракт 10 капсули

Бренд:Healthy life
Трговец:Annifarm

BUCCONOX е производ со моќна формула од билни екстракти, кој е погоден за употреба при циститис. Природните состојки во формулата допринесуваат да се чисти уринарниот тракт од бактерии и ја подобрува функцијата на бубрезите.
Употреба и дозирање:
Во акутна фаза: 2 капсули на ден, се земаат наеднаш со доволно количество на вода.
Профилакса: 1 капсула на ден, терапија од 10 дена секој месец.
Пакување: 10 капсули
Опис:
Bucconox има комплексно дејство на циститис и други воспаленија на уринарниот тракт, го зголемува излачувањето на урината и го блокира прицврстувањето на бактериите на уринарниот тракт.
Богатата формула на стандардизирани екстракти го чисти уринарниот тракт од бактерии и ја подобрува функцијата на бубрезите за здрав уринарен тракт. Има брз и олеснувачки ефект.
Екстракт од Бучу (Barosma betulina): придонесува за здравјето на уринарниот тракт и ги ублажува симптомите на акутна непријатност при циститис
Екстракт од брусница (Vaccinium macrocarpon): го блокира прицврстувањето на бактериите и ја поддржува диуретичната активност на бубрезите
Екстракт од лист од бела бреза (Betula Alba): го подобрува балансот на електролити и има детоксикациски ефект
Екстракт од мечкино грозје (Arctostaphylos uva-ursi): ја ублажува непријатноста, го намалува честото мокрење и има профилактичко дејство."
Состав:
Активни состојки:

  • Buchu extract* 150 mg
  • White Birch Leaf extract 350 mg
  • Standardized Cranberry extract 120 mg
  • Bearberry extract 300 mg
    • Висока концентрација од 120mg со 60% PAC/proanthocyanidins.
Одбери