Левидиа Ориз Балдо 1кг

95ден.
Бренд:Levidia
Имајќи дебели зрна и давајќи добри резултати за пилав, ова е најпотрошуваниот вид декади наназад во Турција. Одговора на вкусот кој го претпочитаат народите од Балканот и е многу хранлив. Станува збор за вид кој потекнува од Италија, со просечна должина на зрното од 8 мм и тежина од 30-31 г./1000 зрна. Има многу карактеристични особини во споредба со другите видови одгледувани во Македонија.

Се наоѓа во

Нема залиха